Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Παντού υπάρχει μαγεία.


Ρώτησα με ύφος αυστηρό। Μου είπατε ότι έτσι δεν μπορώ να ανακρίνω το φεγγάρι। Αποφάσισα να μιλήσω τη γλώσσα του। Έμαθα ότι κάπου μιλάνε για τη μαγεία που βρίσκεται παντού। Και μεσα μου; σκέφτηκα। Ναι, απάντησε μία παράξενη φωνή। Είναι πολύ παράξενο να υπάρχει κάτι μέσα μου και να μην το γνωρίζω। Το ξέρεις, είπε πάλι η φωνή, αλλά δεν του δίνεις σημασία। Αποφάσισα να του δώσω λοιπόν। Η φωνή διηγήθηκε ότι η μαγεία βρίσκεται παντού। Πιο έντονα εκδηλώνεται στο βλέμμα। Και ο έρωτας, που είναι κάτι μαγικό, πιάνεται από τα μάτια! Για να ανακαλύψεις τις απαντήσεις που λείπουν πρέπει να πάψεις να ρωτάς। Είχε αναφέρει μία ανάλογη διαδικασία ο Οδοιπόρος। Νομίζω ήξερε τί θα πει μαγεία।
Ψάχνω να βρω। Δε θα δυσκολευτώ, είπαν οι φωνες। Η μαγεία υπαρχει παντού। Φτάνει μόνο να αφεθείς। Ακόμη και στις λέξεις, στις μελωδίες, στο ποτάμι που κυλάει αμέρημνο, στην αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού, στο κύμα που μουρμουρίζει ιστορίες της θάλασσας। Έφυγε ο Ναύτης। Πιστεύω θα είχε πολλά να μας πεί για αυτές τις ιστορίες। Ομως κι εμείς μπορούμε να ανακαλύψουμε όλα τα μέρη που είναι πηγές μαγικής απάντησης।
Κλείνω τα ματια μου και ταξιδεύω। Εκεί που θέλω περισσότερο να βρεθω, και βρίσκομαι! Αν αγγίξεις μία φορά το μαγικό ραβδί, ανοίγεις για πάντα το δρόμο που σε οδηγεί μπροστά σε όλα τα αντικείμενα που ήξερες, μόνο που τώρα είναι πιο Μαγευτικά। Ακόμη και εκείνα τα απλά που χρησιμοποιείς καθημερινά όπως το πιάτο ή το ποτήρι। Το ποτήρι είχε πάντα μία μεταφυσική ιδιότητα όταν το βλέπαμε μισογεμάτο ή μισοάδειο και μαρτυρούσε προσθέσεις ή ελλείψεις από τη ζωή μας।
Κοιτάξτε γύρω σας। Παντού υπάρχει μαγεία! Ακόμη κι εσείς είστε κάτι μαγικό। Κάτι που μπορεί να συναρπάσει ακόμη και του μυημένους αν πιστέψετε σ'αυτό που κρύβετε μέσα σας!