Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ο χορός των μαγισσών



Οι μάγισσες χορεύουν γύρω από φωτιές. Κάποιες φορές και πάνω στις φλόγες. Λικνίζονται αισθησιακά και ελεύθερα πάνω σε έναν παράξενο ρυθμό μουσικής. Μία μουσική που πηγάζει από μέσα τους. Η αύρα τους σαν μία χρωματική γέφυρα φτάνει ψηλά και ξεσηκώνει τα πνεύματα. Τα πνεύματα τις ερωτεύονται. Κι όταν ένα πνεύμα ερωτευτεί έναν θνητό φωλιάζει μέσα του. Τότε ο χορός ξετυλίγεται με μεγαλύτερο πάθος. Στις μάγισσες είναι αισθητό ότι όλα είναι πνεύμα και ύλη.
Η μυστική τους λέξη είναι το πάθος. Έτσι μπορείς να τις ξεχωρίσεις από το πλήθος. Μέσα στο χορό είναι οι πιο ιδρωμένες και οι πιο δοτικές. Αιθέριες, σε έναν δικό τους κόσμο. Απλά πατούν το ίδιο χώμα με μας. Όμως αυτές περπατούν μερικά εκατοστά πιο πάνω από το έδαφος. Ελάχιστη απόσταση, μα οι μυημένοι μπορούν να τη διακρίνουν. Φταίει που η καρδιά τους έκανε το άλμα. Έπιασε το ρυθμό και προσπάθησε να αγγίξει τα πνεύματα που κοιτούσαν ερωτευμένα. Μία καρδιά που μόνιμα τυλίγεται με τις φλόγες του πάθους.
Ο χορός τους δεν περιορίζεται στις τελετές. Είναι ένας χορός ζωής. Οι μάγισσες είναι μάγισσες σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους. Παντού οι κινήσεις τους είναι αιθέριες και γεμάτες πάθος. Με ένα βλέμμα βαθύ και απέραντο και με μία φωνή που μοιάζει να ακούγεται από κάπου μακριά μπορούν να σε παρασύρουν κι εσένα.



Το πάθος είναι φλόγα. Η φωτιά μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα. Όσοι παθιάζονται με αυτο που κάνουν, ακολουθούν τα βήματα στο χορό των μαγισσών. Και έτσι δημιουργούνται οι μάγοι.